Iata prieteni, astazi va voi prezenta un artist de exceptie.Acest artist a distrat sau nu a distrat ( depinde cum vreti sa o luati), sute de mii de oameni.
Numele personajului nu a fost decis până la producerea primului episod, încercându-se și alte denumiri influențate de legume cum ar fi „Mr. Cauliflower” (Domnul Conopidă). Atkinson a afirmat că personajul Monsieur Hulot, creat de comediantul și regizorul francez Jacques Tati, l-a inspirat în realizarea personajului.Stilistic, serialul este foarte asemănător cu filmele mute, „Mr. Bean” vorbind foarte puțin (deși spre deosebire de alte seriale are o parte audio de râsete). Asta a permis vânzarea serialului în toată lumea fără modificări semnificative ale dialogului.
Mr. Bean
Personajul principal, interpretat de Rowan Atkinson, folosește scheme neobișnuite și complicate pentru rezolvarea sarcinilor zilnice. El locuiește singur într-un mic apartament din Highbury, partea de nord a Londrei. Este îmbrăcat un sacou din stofă de lână țesută artizanal și o cravată roșie. Poartă un ceas cu calculator digital (pe care nu-i place să-l piardă). Mr. Bean vorbește rar, și când o face, mormăiește cuvintele pe un ton grav și comic. Primul nume (se recomandă ca „Bean” altora) și meseria nu sunt menționate. În primul film, ca prim nume este trecut „Mr.”, iar la loc de muncă este trecut ca angajat al National Gallery, Londra. În Vacanța lui Mr. Bean, pe pașaport este trecut ca „Rowan”.
Mr. Bean pare că nu cunoaște aspecte fundamentale despre cum este lumea, în serial folosindu-se de un televizor pentru a înota, redecorează neobișnuit (explozibil în vopsea), și deranjează lumea din biserică. Umorul vine din soluțiile originale (și uneori absurde) de a rezolva sarcinile, refuzând să fie ajutat, fiind meschin și uneori invidios.
La începutul episodului al doilea, Mr. Bean cade din cer într-un fascicul de lumină, acompaniat de un cor cântând Ecce homo qui est faba ("Priviți omul fasolă"). Această secvență a fost redată în alb-negru în episoadele 2 și 3, producătorii dorind să-i arate statutl de om obișnuit în lumina reflectoarelor. În următoarele episoade Mr. Bean cade din cer în timpul nopții pe o stradă pustie din Londra, în fundal văzându-se Catedrala Sfântul Paul din Londra, sugerând că Bean este un extraterestru. La sfârșitul episoadelor 3 și 6 este absorbit în cer (scenă neagră în episodul 3 și scena cu strada în episodul 6). Atkinson a afirmat că Bean „îi seamănă puțin cu un extraterestu”; în serial de animație, el este ilustrat ca o fință extraterestră.
TEDDY
Teddy este ursulețul și cel mai bun prieten al lui Mr. Bean. Are culoarea maro-închis, doi nasturi în loc de ochi și buze rotunde. În timpul episoadelor este distrus și desfigurat, deseori neintenționat. Deși Teddy este neînsuflețit, Mr. Bean pretinde că este viu. De exemplu, când Mr. Bean îl hipnotizează pe Teddy, pocnește din degetele și capul i se lasă pe spate ca și cum ar fi adormit instant. Bean se poartă cu Teddy de parcă acesta ar fi real, cumpărându-i un cadou de Crăciun sau încercând să-l trezească dimineața. Ursulețul face parte din acțiunile lui Bean fiind folosit ca periuță de dinți în cazul unor urgențe; chiar a fost decapitat ("Mr. Bean in Room 426") și micșorat prin spălare ("Tee Off, Mr. Bean"). Teddy este deasemenea „animalul” lui Mr. Bean în episodul „Hair by Mr. Bean of London”. Ursulețul care a fost folosit în serial se află acum într-o vitrină, lângă mașina mini la Muzeul Național de Motoare, Beaulieu.